Tandlæge

Jeg var tvunget til tandlægen. Min smerte var ubeskrivelig – og ligeså regningen! Omkring 5.500 kr. skal jeg regne med at bruge på operationen. Det er virkelig ikke godt for min opsparingsplan! “Heldigvis” skal jeg først opereres d. 25. maj, så jeg kan udskyde betalingen lidt endnu.

For selve undersøgelsen i dag skulle jeg slippe 350 kr. og ca. 500 kr. for medicinen. Fuck, død, og helvede…

På min cykel hjem kom jeg til at filosofere lidt over vores system her i Danmark. Det meste, der har med sygehusvæsenet at gøre, er gratis. Men ikke tandlægebesøg. Og at gå til tandlægen kan være hamrende dyrt. Jeg kom til at tænke på de hjemløse og fattigere folk i det lille land. At have tandpine kan være helt ubeskriveligt smertefuldt – og tænk først at skulle ansøge kommunen om penge til at få ordnet sine tænder. Eller penge til smertestillende. Hvis det overhovedet er en mulighed. Men selv hvis man kan få penge til den slags, så er ventetiden ikke noget menneske værdigt. Når man har tandpine har man enten selv lyst til rive tanden ud med en tang, eller finde den største, bredeste, ondeste, mest tatoverede rockertype og stikke ham en flad. Eller måske hoppe ud fra en bro.

Jeg hader tandpine. Jeg hader, at det skal være dyrt, og jeg hader, at jeg kan se frem til endnu en omgang bedøvelse, hvor jeg skal møde på arbejde og ligne en elefant i fjæset.

Desværre var der ikke rigtig noget jeg kunne have gjort her. Mine tandrødder er åbenbart vokset efter en rodbehandling, og de skal snittes over, så der ikke går betændelse i igen. Man åbner vist kæben/tandkødet og snitter nerverne over på den måde. Og nogle nerver vokser efter en rodbehandling og andre gør ikke. Jeg er bare så uheldig, at mine rødder gerne vil frem i verden.

Ellers vil et godt spareråd være, at passe virkelig godt på sine tænder!

 

 


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s