Kommentar til månedsrapport, april 2016

Alt i altzombie

Det er skræmmende at se, hvor mange penge der ryger til gak og gøgl hver måned. Og også hvor mange penge der ryger til ting, jeg ikke engang kan huske.

At gennemgå ens udgifter og indtægter og lægge budget er altså en fantastisk ting. Og jeg glæder mig til at se, hvilke fremskridt det medfører.

Lotto bliver reguleret nu her. Den kommer altså også til at stå på maj måneds udgifter. Men hvis den står på juni måneds udgifter lover jeg at hoppe i havnen – og jeg hader det kolde vand!

Kan-ikke-huske-kategorien skal også gerne svinde helt ind. Jeg kommer naturligvis ikke til at bruge penge på en cykel igen, medmindre den bliver stjålet. Til gengæld kan jeg se frem til en tur hos tandlægen…

Hvis jeg nogensinde skal få samlet den million skal der i hvert fald til at ske noget.

Aktiver

Jeg fik ikke tilføjet noget til min aktieopsparing i denne måned, hvilket naturligvis er kæmpe uheldigt. Og noget der skal rettes op på.

Jeg er dog i lidt af en undtagelsestilstand for tiden, idet jeg skal giftes her til august. Et bryllup er selvfølgelig det bedste, der kan ske – men det er ikke særlig godt for min opsparingsplan. Et bryllup er dyrt! Heldigvis kan jeg (forhåbentligt) nå at spare en god del op inden, og min kæreste – som vel sagtens er langt mere fornuftig end jeg – kan lægge resten af pengene. Jeg håber, at når brylluppet engang har fundet sted, at jeg kan få startet ordentligt op for opsparingen og vejen imod min million kroner.

Passiver

Mit studielån afbetales der på hver anden måned. Dvs. her i maj måned skal der afdrages 2.200 kr. mere på det, hvorfor der ikke er sket ændringer her.

På mit boliglån indbetales aktuelt ca. 2.000 kr. pr. måned. Lånet er et familielån, hvilket betyder, at det er fleksibelt, og jeg kan således selv bestemme, hvor meget jeg vil afdrage herpå. Normalt smider jeg væsentligt mere heri, men op til brylluppet vil jeg holde denne udgift noget lavere end ellers.

Samlet set har jeg altså kun gjort mig selv de 2.000 kr. rigere i løbet af april måned. Og det er endda kun, hvis man ser bort fra renterne, at jeg har brugt flere penge end jeg har tjent…  Og samtidig jeg ikke er kommet nærmere min million kroner i aktier…

Udgifter i april

CykelCykel

Jeg har købt en cykel!

Det er en relativ dyr cykel, men jeg tænker, at jeg skal bruge så meget tid sammen med den, at jeg gerne dels ville have noget kvalitet, dels noget lækkert at se på. Og jeg synes virkelig, at jeg har fået noget for pengene! Cyklen er købt hos Cykelfabrikken på Istedgade (www.cykelfabrikken.dk), hvor konceptet er, at man selv sammensætter sin cykel. Jeg har således valgt stel, stelfarve, hjul, gear, saddel, styr, håndtag osv. Og på den måde sammensat lige netop den cykel, jeg gerne vil have. Og jeg er særdeles tilfreds med resultatet.

Mht. det økonomiske, så vil det tage mig ca. 247 arbejdsdage at tjene den ind igen. Jeg sparer nemlig 30 kr. pr. dag, hvor jeg tager cyklen. Oven i hatten kommer de dage, hvor jeg i privat regi cykler rundt i byen; turen til skrædderen, besøge familie og venner, en tur på stranden osv. Så det er helt sikkert en investering, som tjener sig selv ind igen!

Til cyklen hører selvfølgelig en cykelhjelm. Og man kommer aldrig til at se godt ud med sådan en sag – men jeg skal leve af og igennem mit hoved hele livet, så hovedet skal der passes godt på!

Blog

Jeg har købt et domænenavn. Egentligt burde man formentligt vente indtil man har skrevet nogle indlæg og blevet mere sikker på, at man kommer til at skrive. Men nu er det købt, og jeg håber, at jeg kommer til gøre mig mange tanker her i løbet af tiden.

Kan ikke huske

Det er en virkelig dårlig kategori. Og et tegn på, at jeg skal være mere opmærksom på, hvad jeg i grunden render rundt og spenderer penge på. Jeg har f.eks. indført her i maj måned, at jeg løbende noterer mig diverse MobilePay-transaktioner og lignende, så jeg kan huske hvad det var, når måneden er omme.

Beløbet er også ganske betragteligt. 2.443 kr. er 29.316 kr. om året! Som jeg ikke aner hvad bliver brugt til… Det er virkelig ikke godt for min millionærdrøm! Fy, fy!

Cigaretter

305,90 kr. på cigaretter er også en udgift, som jeg håber bliver mindre i maj måned – og forsvinder helt en dag.

Jeg er aktuelt i gang med stoppe med at ryge, og tror også mere på det end nogensinde. Men når der kommer lidt øl indenbords virker cigaretten pludselig langt mere tiltrækkende. Det er i det mindste en reduktion ift. mine normale udgifter, som jeg tænker ligger i omegnen af 1.000 kr. pr. måned.

Og rygning er jo bare det mest irrationelle, man kan foretage sig! Det er dyrt, det stinker, det ødelægger dit helbred, og det værste er, at være afhængig af noget og ikke have kontrollen over ens impulser.

Fast food

Denne kategori er også en kategori, som jeg virkelig gerne vil have skovlen under. Der er sjælden grund til at spise fast food i det omfang. Det er fint nok at spise en shawarma, når jeg f.eks. besøger min bror på Nørrebro, men det burde kunne holdes på under halvdelen af det, jeg har brugt i april. Så en opstrammer her også!

HBO

Jeg ser en sjælden gang HBO. Mest Last Week Tonight med John Oliver. Men til gengæld vil min kæreste rigtig gerne have muligheden for at se diverse serier. Så udgiften er lidt til diskussion for tiden, og bliver nok ved med at være en udgift det næste stykke tid.

Hearthstone

Jeg spiller en del Hearthstone med mine venner, og hvis man gerne vil ligge i toppen må man desværre også poste nogle penge i engang imellem. Hvis man tænker over, hvor mange timer jeg spiller, synes jeg dog, at det godt kan forsvares. Desuden forventer jeg også, at udgifterne hertil ikke vil være specielt store, idet man får opbygget en slags grundbeholdning af kortene, som så ikke skal anskaffes på ny. De 39 kr. jeg har brugt på HS i denne måned er dog også gået til indkøb af en avater (som jeg ellers aldrig køber), hvor pengene gik direkte til WWF (World Wildlife Fund), så det er vel en slags velgørenhed også.

Lotto

Lotto er lort. Det er en udgift, som også bare skal væk. Jeg skal ikke bruge mirakler til at opnå min drøm. Der skal flid, sparsommelighed, dedikation og kreativitet til. Sådan er det.

Frokost

Mine frokostudgifter var exceptionelt lave i forhold til mit budget. Og jeg kan egentligt ikke rigtig forklare hvorfor. Jeg havde selvfølgelig to ugers ferie, hvor vi var i sommerhus, hvorfor det kun er en halv måneds frokost. Det må jeg lige prøve at skænke en tanke her i maj. En forklaring kan måske være, at jeg engang imellem køber pizza eller lignende til frokost, og bogfører denne udgift under fast food.

Netcafe

Det tænker jeg er en ok udgift. Det er godt og rart at komme lidt ud og være social!

Poker

Jeg brugte lidt penge på en side, som indsamler stats på de forskellige pokersider. Jeg forventer dog ikke, at have en sådan udgift i den nærmeste fremtid, idet jeg lige for tiden holder lidt en pause fra det der poker.

Lorteudgifter / 7-eleven

7-eleven-udgifter og andre lignende kioskudgifter skal også bare helt i bund. Der er som altovervejende udgangspunkt aldrig gode grunde til at gå i kiosken. Det er altid dobbelt så dyrt som andre steder – så det er bare dovenskab!

Spotify

Jeg elsker musik, og hører musik hele tiden. Og hader reklamer. Denne udgift kommer altså også til at blive stående.

Stop rygning

Som en del af mit stop-rygnings-projekt køber jeg nikotintyggegummi, som virker rigtig godt. Min plan er at spise dem tre måneders tid uden at tænke mere over det. Når jeg engang er helt væk fra cigaretterne kan jeg begynde at overveje, hvordan jeg slipper for tyggegummierne. Det er jo også en ting, som bare skal helt væk fra budgettet.

Taxa

At køre taxa er som altovervejende udgangspunkt en rigtig dårlig ide. Det er dovent og dyrt. Men. Hvis man er i byen og skide stiv, så vil jeg altså meget hellere bruge pengene på taxa end at risikere ødelægge mig selv. Jeg har efterhånden en håndfuld venner, som har brugt måneder som sygemeldte med hjernerystelser fordi de kørte galt i en brandert. Så en taxatur kan efter omstændighederne forsvares.

Offentlig transport

Jeg brugte lidt mere end jeg havde tænkt mig. Det er altid svært at vurdere denne udgift på forhånd. Hvis vi f.eks. skal besøge vores forældre kan det hurtigt blive lidt dyrt. Især en tur til Jylland med det offentlige er helt vildt dyrt. Hvilket ikke giver mening. Offentlig transport burde være meget billigere end at tage sin egen bil. Det gør ondt i hjertet, når man tænker på al den forurening der kommer af, at folk sidder alene i bilen til og fra arbejde.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s