Opsparingsudfordring – sådan sparer du 16.850 kr. op på et år

Jeg faldt over en opsparingsudfordring på Råd Til Penges blog. Det er en simpel sag og en god mulighed for at give sig selv en lille udfordring, samtidig med, at man sparer nogle penge.

Man kan selvfølgelig tilrettelægge udfordringen som man vil, men pointen er, at lidt også har ret – og over tid kan det blive et ganske betragteligt beløb. Hvis man f.eks. starter med 10 kr. pr. uge vil man efter et år have sparet 3.370,00 kr.

Jeg vælger at starte med halvtriller pr. uge, og så hver måned stiger beløbet så også med en halvtriller. Jeg har valgt at starte min udfordring i juli måned, sådan at de sidste måneder i min udfordring ikke kommer til at ligge i december, hvor pengene nok skal få ben at gå på. Den sidste måned i min udfordring skal jeg lægge 600,00 kr. til side pr. uge. Mit slutbeløb bliver 16.850,00 kr.

Pengene har jeg tænkt mig at  tage fra min forbrugskonto, så på den måde får jeg forhåbentligt skåret lidt ned i forbruget, samtidig med at jeg kan smide lidt ekstra penge i mine aktier, når der er gået et år.

Jeg har lavet en udfordringstabel, hvor jeg kan krydse af hver uge, når jeg har lagt ugens beløb til side. Den kan downloades her som pdf: Opsparingsudfordring i printvenlig version – men ellers er det jo ultra nemt lige at lave i et Excel-ark og hænge op på køleren.

Opsparingsudfordring

Som altid skal der også være en konsekvens, hvis ikke jeg gennemfører min udfordring. Idet jeg hader at stå tidligt op, og generelt ikke er sportsligt anlagt, skal jeg hver dag i en uge indfinde mig i fitnesscenteret inden arbejde, hvor jeg skal være i en time. Fy-føj da!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s