Kommentar til min månedsrapport, maj 2016

Alt i alt

Jeg fik overført en lille smule til min aktiekonto, hvilket jo er skønt. Det er selvfølgelig stadig alt for lidt – men hvis jeg gerne vil giftes, bør jeg nok spare op til mit bryllup. Under alle omstændigheder skal det festivitas jo betales på et eller andet tidspunkt, og jeg kan ligeså godt få det af vejen så hurtigt som muligt.

Min  ”kan-ikke-huske-kategori” blev elimineret, hvilket jeg naturligvis er stærkt tilfreds med!

Jeg har ændret min indkomstlagkage til en opgørelse af, hvor meget jeg overfører til investering set i forhold til min indkomst. Det skægge ved den lagkage er, at jeg hele tiden skal søge at gøre min overførsel så stor som mulig, hvilket jeg tænker en sådan oversigt vil hjælpe godt til med.

Der findes en masse fede blogs der taler om økonomisk uafhængighed (som altså ikke er det jeg vil – jeg vil blot spare en million op), som konstant snakker om, at man ikke skal gå så meget op i hvad man tjener, men mere op i hvordan man sparer penge og lever sparsommeligt, hvilket er hamrende fornuftigt! Jeg kan f.eks. varmt anbefale early retirement extreme og Mr. Money Mustache.

Nu løb ordene af med mig (og jeg kommer helt sikkert til at forholde mig til det med sparsommelighed et andet sted) – så tilbage til min månedsrapport.

Trods lidt overførsel til aktier samt destruktion af en lortekategori, er jeg stadig ikke helt tilfreds. Jeg får sparet for lidt op i forhold til hvad jeg tjener. Og jeg skal gøre noget ved det. Jeg synes dog, at jeg har været ramt at nogle rimelige uundgåelige udgifter (min cykel og tandlæge). Hvis man ser bort fra dem kunne jeg have sparet 12-13.000,00 kr. ekstra.

I alt har jeg i maj måned brugt i omegnen af 5.000,00 kr. på lidt blandet gak og gøgl. Det er inden for, hvad jeg havde tænkt mig forhold til organiseringen af mine konti, hvor jeg aktuelt overfører 5.400,00 kr. til min rådighedskonto. Så hamrende vold-utilfreds er jeg heller ikke.

Aktiver – tilføjet 1.050,00 kr.

Jeg fik tilføjet 1.050,00 kr. til min aktieopsparing i denne måned, hvilket naturligvis er en start og ok, omstændighederne taget i betragtning. Jeg ser virkelig frem til september måned, hvor jeg gerne skulle starte med noget mere seriøs opsparing.

Passiver – nedbragt med 4.700,00 kr.

Mit studielån blev nedbragt med 2.200,00 kr., hvilket jo er godt og rart. Der er lang vej igen – men renten er jo psyko lav, så der er absolut ingen grund til at betale mere af end nødvendigt – tværtimod. Hvis man tænker, at man kan nå et større afkast i aktiemarkedet gælder det om at kanaliserer alle sine penge herhen og holde afbetalingen på SU-lånet på et minimum.

Med hensyn til mit boliglån er det helt det samme som sidste måned. 2.000,00 kr. røg herhen. Jeg sætter skønsmæssigt en renteudgift på 1.000 kr. pr. måned, hvilket er alt for konservativt sat – men til gengæld bliver jeg en eller anden dag positivt overrasket, når jeg skal sælge.

1.500,00 er røget ind på min kærestes konto, og jeg skylder nu 7.000,00 kr.

Samlet set har jeg altså bragt min gæld 4.700 kr. ned, hvilket er fint. Hvis jeg gjorde det hver måned ville jeg være gældfri om sølle 167 måneder eller ca. 14 år. Det er vel egentlig en meget god udsigt, sådan ikke at skylde noget i bolig eller lignende, når man er 45 år. Det er nok ikke realistisk, idet vi aktuelt bor i andelslejlighed, og nok en skønne dag prøver at finde et hus. Men så kan jeg i det mindste flytte mine opsparede penge videre.

I min millionmission har jeg nærmet mig med 1.050,00 kr., hvilket trods alt er 0,1 %. Juhuu…. (et meget sarkastisk juhuuu, hvis nogen skulle være i tvivl). Er du gal, der er lang vej igen.

Variable udgifter i maj

Bankudgifter – 5,00 kr.

Altså… Hvad fanden. Jeg betaler åbenbart et eller andet klamt gebyr, når jeg hæver i en ikke-JyskeBank-automat. Det er sguda lamt. Så slut med det. Jeg må op på jernhesten og finde en automat et eller andet sted – for er der noget, som er dumt og unødvendigt, er det sgu at betale noget som helst til banken, som man kan slippe for. Hvilket egentligt er en meget god generel regel.

Hvis jeg nogensinde kommer ud for det igen, vil jeg love, at jeg render ud i byen og samler pant, indtil de penge er skrabet ind igen. Det har jeg ligeså lidt lyst til, som jeg har lyst til at betale hævegebyr til banken!

Cigaretter – 309,00 kr.

Det er 4,10 kr. mere end sidste måned. Død og helvede! Jeg har vist også drukket en del øller. Og har umiddelbart ikke planer om at drikke så mange her i juni. Selvom kolde øl og sol går enormt godt sammen. Men altså – ind i kampen og ned med smøgen.

Fast food – 821,60 kr.

Jeg ved sgu ikke lige, hvad der sker her. Sikke en masse svadaer jeg får fyret af her i de første kategorier.

Mestendels er det, når jeg er ude med venner og andet godtfolk, at vi lige ryger forbi den nærmeste shawarma-biks. Og jeg kan sgu ikke helt lige lure, hvad jeg skal stille op. Vi kommer ikke til at mødes 8 gutter og lave koteletter i fad med ris. Jeg vil måske prøve, at skære sodavand fra og drikke vand i stedet. Eller noget i den dur. Og i hvert fald ikke spise pizza, når det bare er mig, der er doven. Så heller en gang havregryn i stedet.

Frisør – 399,00 kr.

Der er en del blogs, hvor folk fortæller, at de klipper deres hår selv. Jeg har omkring 5 millioner vivler, så det vil jeg ikke give mig i kast med. Og jeg er ranglet som en KZ-fange, så skaldet kan jeg heller ikke være. Så spørger folk bare om jeg er blevet syg. Hvis jeg en eller anden dag bliver stor og stærk kan jeg måske klippe mit hår af, og dermed spare lidt.

Desuden er jeg blevet lokket til en “rigtig frisør”. Førhen har jeg haft tendens til bare at droppe ind forbi en eller anden tilfældig frisør på Nørrebro, hvor jeg har givet 100 kr. for at blive klippet. Men til mit bryllup tænker jeg, at det nok hellere må se lidt ordentligt ud. Så nu har jeg fundet en øko-frisør, som kan få lov til at øve sig på mit hår. Hvilket desværre er lidt dyrere end normalt.

Frokost – 287,65 kr.

Det er langt under budget. Måske fordi jeg i lang tid har boykottet vores kantine. Dels så jeg en af kokkene samle noget op fra gulvet og smide tilbage på panden, dels tyggede jeg noget tid efter i et stort stykke plastik, da jeg sad med en ikke så skøn omelet. Så kantinen har været lagt på is i et lille års tid, hvor jeg har levet af boller og Havartiost.

Min tanke er dog, at jeg – trods skidt og plastik – formentligt har godt af at spise i kantinen. Det er trods alt grøntsager, og meget andet godt, som jeg ellers aldrig får taget mig sammen til lave. Og formentligt også en masse gode kalorier, som jeg nok har en tendens til at glemme.

Problemet er dog, at det koster 30,00 kr. pr. måltid. Hvilket er lidt dyrt. Det kan være, at mit fremtids-jeg får taget sig sammen til selv at lave mad en dag. Men i 2016 bliver det ikke.

Gaver – 115,00 kr.

En lille fødselsdag blev det også til, hvor jeg med to andre venner gav en god flaske whisky. Den slags hører også med, og må aldrig blive irriterende.

HBO – 79,00 kr.

Jeg har sagt det op! På trods af min kære kærestes højlydte protester. Men jeg kan sagtens undvære det, og vil derfor ikke betale til det. Så det må hun ligge og rode med.

Kalender 69,95 kr.

Jeg har købt en papirkalender, nu jeg ikke længere har en smart phone. Det er nødvendigt fordi jeg kom til at glemme en god vens fars begravelse. Lørdag aften kom det til mig som et lyn – FUCK! Og godt nok er jeg distræt anlagt – men der må simpelthen være grænser. Så indtil videre forsøger jeg med denne metode, og det lader til at virke fint nok. Så længe jeg har en kuglepen ved hånden.

Lotto – 120,00 kr.

Lotto er stadig lort. Jeg har fået afmeldt udgiften – så forhåbentligt dukker denne ikke op i næste måneds gennemgang.

Sociale ting/venner – 320,20

Vi mødtes lørdag-søndag og gav den fuld skrue med Hearthstone. Det er meget billigere end at drikke hjernen ud, så det tænker jeg er en ok udgift. Det er godt og rart at komme lidt ud og være social!

Sociale ting/arbejde – 110,00

Det er brød fra Meyers. Vi tager engang imellem morgenmad med på egen regning. Og det er altid en god investering at prioritere sociale relationer. Og så er det endda også hyggeligt. Så fint med det.

Spil/Computer – 473,77 kr.

Der er lige kommet en udvidelse til Hearthstone. Og selvfølgelig skulle jeg også lige have en enkelt omgang kort. Hvilket heldigvis også betyder, at jeg har alle de kort, jeg skal bruge. Set i forhold til det antal timer jeg spiller i måneden, er det helt ok. Jeg nåede rank 3 i denne måned, hvilket kun 0,5 % af alle spillere opnår – så det er også ret sejt, hvis jeg selv skal sige det. Og det er jeg jo den eneste til. Så sejt gået! Tak. Det var så lidt, skulle det være en anden gang. Det tror jeg nok det skal.

Spotify – 99,00 kr.

Jeg elsker stadig musik, og hører musik hele tiden. Og hader stadig reklamer. Så udgiften består.

Stop rygning – 309,90 kr.

Stadig på nikotinen. Og det er nok meget godt. Mit humør har en tendens til at være lidt gravhundeagtig, når jeg ikke lige sidder med et substitut i munden….

Tandlæge – 5.400,00 kr.

Som nævnt i mit indlæg, så er det simpelthen bare noget dinosaurlort. Jeg er træt af det, og børster tænder som en gal. Og har endda købt sådan nogle minitandbørster, som kan klare det imellem tænderne. Så håber ikke, at jeg kommer til at rode mig ud i sådan noget igen i lang tid!

Transport – 425,00 kr.

Jeg kan egentlig ikke lige huske, hvor jeg har været henne. Men transportudgifterne kommer til verden, når jeg ikke kan komme derhen på cykel – så dem er der ikke så meget at gøre ved. Hvis jeg gerne vil se forældre og den slags.

Tøj – 500,00 kr.

Jeg er i gang med at få produceret nogle skjorter hos en skrædder, og de 500,00 kr. var for noget stof. Min tanke hermed er, at jeg får noget ordentligt kvalitet, som kan holde i mega lang tid. Og på den måde være en fin forretning. I den gode verden burde jeg overveje at købe brugt – men så langt er jeg ikke nået endnu. Jeg fik min prøve-skjorte hjem, og er fantastisk glad for den. En eller anden dag burde jeg skrive et indlæg om min skrædder – for det fortjener han!

Øller – 438,90 kr.

Jeg har desværre en tendens til at være gavmild med øller. Og er altid den første til at købe og give omgang. Posten er dog ikke så stor, da der blot er tale om dåseøller. Og jeg desuden er ved at blive gammel. Men jeg burde lære, at når vi er otte mennesker kunne jeg godt undlade at være den, som køber to rammer. På den anden side skal man virkelig passe på ikke at blive en nærigrøv. Der er ikke noget mere træls end folk, der går alt for meget op i penge. Så det håber jeg virkelig ikke sker, på trods af millionmissionen. Det er en svær balance. Og heldigvis ikke noget, som jeg tænker videre over.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s