Undersøg dine abonnementer

Første skridt er selvfølgelig, at danne sig et overblik over de abonnementer, som man
igennem tiderne har rodet sig ind i.

Mine ser sådan her ud:

Abonnementer.png

Så jeg bruger 1.927,42 kr. om måneden* på diverse abonnementer. Det sgu alligevel lidt vildt egentligt. Det må undersøges nærmere!

Abonnementer, som jeg af en eller anden grund ikke vil ændre…

… og derfor alligevel ikke behøver at undersøge yderligere.

Fitness

Fitnessabonnementet kan (vil) jeg ikke ændre, da centeret ligger 5 minutter fra mit arbejde og har squashbaner, som mig og kæresten engang imellem benytter. Medlemskabet er et fancy ”Anytime Premium”, som normalt koster 499,00 kr. pr. måned, men mit arbejdssted og FitnessDK har en eller anden særaftale, som gør det hele lidt billigere. Så det forbliver, som det er.

Nogle gange overvejer jeg dog helt at opsige abonnementet – men kæresten bliver hidsig og bekymret for mit helbred, så det sker nok ikke. At holde kroppen i god form er måske nok også en god investering på sigt.

Avis

Jeg vil gerne læse Politiken, så her er der ikke så meget at gøre. Jeg har begrænset mig til weekenden, da jeg alligevel ikke får det læst i hverdagene. Det er til gengæld noget af det bedste jeg ved; at stå op og smække lækkert brød i ovnen, lave lækker kaffe, spise lækker morgenmad og læse avis. Så det er en af de der livs-nydelses-ting, som jeg nødigt vil undvære. Hvis det hele skal være ekstra godt, kan man lige ryste en cocktail sammen – og så er lørdagen eller søndagen startet på allerbedste vis!

Sygeforsikring Danmark

Jeg tænker ikke, at der findes et alternativ. Jeg er i den billigste kategori, som jeg meldte mig ind i, da jeg skulle have hevet mine visdomstænder ud. Og indtil videre har det været en ganske god forretning.

Abonnementer, som kræver en nærmere undersøgelse

Kongen
Kong Overblik

Telefon

Jeg fandt en eller anden smart forbrugsoversigt på Fullrate, som viste, at jeg ringer til folk i ca. 3 timer om måneden. Derfor lavede jeg en hurtig Google-søgning over selskaber, som kunne tilbyde et abonnement til nogenlunde dét forbrug. Jeg fandt frem til Oister, som har et abonnement med 3 timers tale og 10 gigabyte data, som koster 69,00 kr. om måneden. Jeg har selvfølgelig ikke brug for data’en med min Old School Telefon – men det er alligevel en besparelse på 60,00 kr. om måneden ift. mit nuværende abonnement og dermed 720,00 kr. om året lige ned i lommen. Ja tak!

Internet

Det er for det første lidt svært at gennemskue, hvad man har brug for. Engang imellem spiller jeg lidt på nettet, f.eks. DOTA eller Hearthstone, og det kan nettet udmærket trække. Det er dog sjældent, og det vi mestendels benytter nettet til, er arbejde, serier (Netflix/HBO) og streaming af musik. Erfaringen er, at det hele kører godt efter vi fik en ny router og (gratis) opgraderet vores forbindelse. Så jeg er lidt skeptisk i forhold til at prøve at gå ned i hastigheder.

Jeg fandt endnu en prissammenligner via google, og umiddelbart er der tre udbydere, som er de billigste i forhold til den opkobling vi har: Fullrate, Telia og Kviknet. Telia koster 279,00 kr. om måneden, hvilket er dyrere – og Kviknet koster 199,00 kr. om måneden, hvilket er en besparelse på 1,00 kr.

Af princip burde man derfor skifter internetudbyder. Jeg gik også igang, men desværre skulle man så betale 299,00 kr. for leje af router, hvilket betyder, at vi skal have abonnementet i 300 måneder før vi har sparet noget som helst ved at skifte. Det er ca. 25 år, og mon ikke der er sket en del til den tid, og vi sikkert har skiftet 100 gange imens. Så vi bliver altså hos Fullrate for denne gang.

Spotify

Igen er Google min ven i nøden. Politiken havde lavet en større gennemgang af de forskellige streamingtjenester. Både Wimp, Rdio, Rara og Spotify koster 99,00 kr. om måneden. Det er åbenbart det selskaberne er kommet frem til kan betale sig.

Sony har lanceret en tjeneste, der koster 89,00 kr. om måneden. Det dog lidt mystisk, for når jeg prøver at gå ind på Sonys hjemmeside, henviser de til Spotify. Det er da en kende useriøst, hvis man gerne vil have sit eget op at stå. Og jeg kan ikke sådan lige finde frem til deres tjeneste – så det bliver altså ikke i denne omgang, kære Sony, at jeg skifter til jeres tjeneste.

Kontaktlinser

Jeg bruger nogle endagslinser af mærket ”easyvision – umere”. De koster lidt mere end så mange andre, men optikeren har bildt mig ind, at der er bedre iltgennemstrømning end andre mærker. Og er der noget, som man er påpasselig med, så er det altså ens øjne.

Det var ikke sådan lige til at finde andre forhandlere på nettet. Jeg fandt en eller anden mystisk australsk side, men den havde en virkelig dårlig score på Trustpilot – så det tør jeg ikke rode mig ud i. Der fandtes også nogle svenske forhandlere – men enten er jeg idiot til at regne prisen ud, eller også er det ca. dobbelt så dyrt som Louis Nielsen.

Summa summarum kommer jeg ikke til at ændre noget her. Dels kan jeg ikke finde en troværdig side, som kan gøre det billigere, dels er øjnene noget som jeg er sindssygt bange for at gøre noget galt med, så forsigtighed gør også, at jeg bliver, hvor jeg er.

Forsikring

Aktuelt betaler kæresten og jeg kun 59,00 kr. om måneden for vores forsikring. Det hænger sammen med, at man i tre år efter færdiggjort studie stadig får studenterpris. Det ændrer sig nok snart, nu jeg har været færdig i snart tre år. Og så må jeg lige løbe abonnementet igennem igen. Og når både kæresten og jeg er forsikret, tænker jeg ikke, at der findes en billigere måde at gøre det på.

Man kan selvfølgelig overveje, om man i det hele taget behøver at være forsikret. Det tænker jeg at skrive et indlæg om en skønne dag. Men indtil videre sker der ikke ændringer her.

A-kasse

Jeg fandt en oversigt der sammenligner priser på a-kasser.dk, hvor Akademikernes A-kasse var den næstbilligste. Den billigste var Danske Sundhedspersoners Arbejdsløshedskasse, som koster 11,00 kr. mindre om måneden. Jeg er ikke sundhedsperson eller noget i den dur, så jeg tænker ikke, at jeg overhovedet vil forsøge mig med, at skifte a-kasse. Men det var da mægtigt rart at få undersøgt, at jeg gør det så billigt som muligt.

Fagforening

Her er der penge at spare. F.eks. koster den billigste fagforening, som jeg lige kunne finde frem til, kun 56,00 kr. om måneden.

Men.

I min verden er det bare noget værre pis, med de ”fagforeninger”, som ikke deltager i overenskomstforhandlingerne. Så jeg vil aldrig kunne få mig til at melde mig selv ind i sådan noget snylteri. Derfor bliver jeg, hvor jeg er, selvom mit eget lille ego kunne have sparet en væsentlig sum penge her. Jeg vil ikke opgive mine principper bare for at blive millionær.

Alt i alt

Spørgsmålsmanden
(Næsten) status quo

Der var sgu ikke så meget at spare, som jeg havde håbet på. Man hører tit diverse eksperter fortælle, at hvis man lige gennemgår sine abonnementer, er der mange penge at spare. Jeg sparer selvfølgelig også 720,00 kr. om året – men det er desværre ikke rigtig en game changer…

Så enten er jeg idiot til at finde de billigste løsninger – eller også er jeg fantastisk til det i forvejen, og kan bare være glad for det. Hvis man tror på det sidste, kan man jo benytte min gennemgang til inspiration for sine egne abonnementer.

Der mangler måske en mere kritisk stillingtagen til, hvorvidt diverse abonnementer er nødvendige. Skal man sige hele lortet op – eller giver de rent faktisk mening? Jeg har tænkt mig at skrive et selvstændigt indlæg omkring fagforening og A-kasse, og endnu et om forsikring. På forhånd kan allerede afsløres, at fagforening og A-kasse i min verden er en borgerpligt at støtte op om. Forsikringen kan til gengæld diskuteres. Internet bliver for mærkeligt at leve uden, ligesom telefon. Spotify giver så meget glæde i livet, at det uden diskussion er pengene værd – ligesom avisen. Jeg kunne selvfølgelig skifte til briller, men det er jeg vel for forfængelig til. Og sidst står vi tilbage med Sygeforsikring Danmark. Det ved jeg sgu ikke helt, hvad jeg skal mene om. Det er dumt at bilde sig ind, at et ”forsikringsselskab” nogensinde vil være en god forretning for det enkelte medlem. Der er jo medarbejdere osv., der skal have løn. På den anden side har min omgang med tandlægen i år allerede betalt for de næste par års medlemskab. Det kan være, at der skal reflekteres mere over det en eller anden dag.

Konklusionen er (endnu engang) at jeg skal arbejde med mit daglige forbrug…


* Dem med rød fane er egentligt dobbelt så dyre, som angivet i skemaet. Jeg betaler bare kun halvdelen, da jeg deler udgiften med min kæreste. Vores fælles udgift til internet er f.eks. 200,00 kr. pr. måned.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s