Kommentar til min månedsrapport, juni 2016

Alt i alt

Bål2
God udsigt til bål og solnedgang fra dyre stole!

Igen i denne måned var mine variable udgifter alt, alt for høje. Det prøver jeg at rode bod på med min juli-udfordring.

Det, der stak mest af i denne måned, var mit forsøg på en billig skovtur. Hvilket jo egentligt er lidt paradoksalt. Jeg håber dog, at mine indkøb giver anledning til nogle flere ture – for det var fandeme fedt! Mit problem er måske, at jeg tænker enten skal jeg have det hele – eller også kan det være lige meget. Måske kunne jeg have købt en lidt mindre fed stol, og en lidt mindre fed dolk. Og måske have købt noget brugt. Det må jeg prøve at udfordre mig selv lidt på, næste gang jeg får en god ide.

I øvrigt fik jeg overført en smule mere til mine aktier, og dermed startet C10-porteføljen op. Det er helt fantastisk, og giver blod på tanden efter mere! Det svære er nu at holde mig selv i nakken og huske på, at jeg bør prioritere bryllupsudgifter først. Det er svært, når man gerne vil det hele på én gang.

Aktiver – tilføjet 2.150,00 kr.

Jeg fik tilføjet 2.150,00 kr. til min aktieopsparing i denne måned, hvilket er bedre end sidste måned. Jeg ser stadig frem til september måned, hvor jeg gerne skulle starte med noget mere seriøs opsparing. Men lidt på vej er jeg da.

Passiver – nedbragt med 2.500,00 kr.

Mit boliglån er det helt det samme som sidste måned. 2.000,00 kr. røg herhen.

1.500,00 er røget ind på min kærestes konto, og jeg skylder nu 5.500,00 kr.

Samlet set har jeg altså bragt min gæld 2.500,00 kr. ned, hvilket er lige lidt nok, når jeg samtidig kun fik indbetalt 2.150,00 kr. til mine aktier. Det giver en samlet nettoforøgelse af min værdi på 4.650,00 kr.

Variable udgifter i april

Cigaretter – 320,90 kr.

Det er endnu engang lidt mere end sidste måned. Hm. Til gengæld tænker jeg, at jeg på grund af min juli-udfordring ikke rigtig har råd til cigaretter, så forhåbentligt bliver det mindre fremover.

Fast food – 389,00 kr.

Det var markant mindre end sidste måned – så det er jo bare optur! Jeg er begyndt at tænke over, at jeg måske ikke behøver den største durum med fritter til og en halv liter sodavand. Et pitabrød med shawarma er tilstrækkeligt, og så kan jeg drikke en tår vand, når jeg kommer hjem. Den måde at tænke på halverer ca. mit månedlige fast food-forbrug.

Frokost – 662,95 kr.

Det er noget af en stigning ift. sidste måned – over dobbelt så meget. Men det var forventeligt, idet jeg nu mere konsekvent er gået over til at spise i kantinen. Der er godt for min krop, og indtil jeg en skønne dag får energi nok i mit liv til selv at lave lækker frokost, bliver udgiften nok på det her niveau.

Gaver – 34,00 kr.

Det var halvdelen af nogle blomster til en værtindegave. Det tænker jeg også er fint nok.

Billedramme – 30,00 kr.

Jeg kom til at vælte billedet på mit arbejde af min kat ned, så rammen gik i stykker. Når alle andre har fine billeder af deres børn skal jeg selvfølgelig også have et af min kat. Så har folk altid noget at spørge om, når er nye og kommer ind og siger hej.

Sociale ting – arbejde

Det var brød til morgenmaden. Jeg forsøger lidt at snige mig uden om morgenmaden, idet denne udgift er en let en at spare væk. Det er måske ikke helt i tråd med mit normale-jeg. Men hvis jeg skal igennem juli måned til under 1.000 kr., så er det nødvendigt. Jeg skal dog lige notere mig, at jeg er i gang med at blive sådan en person, som sniger sig ud af sociale arrangementer, som koster penge – hvilket jeg tidligere har syntes var helt latterligt. Det er lidt et faresignal, som jeg lige må overveje nærmere.

Sociale ting/venner – 3.799,35

Hængekøjer
Fede hængekøjer med myggenet

Det stak sgu lidt af det her. Planen var, at vi skulle på en stille og rolig skovtur, hvor vi skulle sove i hængekøje mellem træerne, lave bål og spise bønner. Min tanke var altså, at det var fedt at komme ud i naturen, og det også burde være billigt. Men det var det ikke.

Dels ejede jeg ingen af de ting, som vi skulle bruge. Dels gik vi på indkøb i SpejderSport fem minutter i lukketid, og stressede rundt og købte det ene og det andet, og kørte bare dankortet igennem uden at tænke mere over det. Da vi kom ud – og butikken havde lukket – fik vi kigge på bonen, og kunne konstatere, at vi havde købt nogle liggestole til 899,00 kr. stykket. Hvilket var alt for sindssvagt meget.

Måske bliver det billigt på sigt. Nu ejer jeg i hvert fald både en bålgryde, en dolk, noget reb, en hængekøje, en hamrende high tech stol, en plastiktallerken, en petroleumslampe, en pandelampe og en presenning… Hvis vi tager på 10 ture mere, begynder det at ligne noget.

Spotify – 99,00 kr.

Same old, same old.

Stop rygning – 274,00 kr.

Ingen udvikling her. Det dårlige er, at jeg stadig ryger engang imellem. Det gode er, at jeg stadig har intentionen om at stoppe. Og at jeg har flere røgfrie dage end rygerdage. Og at jeg aldrig (siden jeg startede) har røget mindre.

Velgørenhed – 1.000,00 kr.

Vi lavede en privat indsamling til en gut, som vi rejste rundt med, da vi var i Cuba i 2014. Han var vores rejseguide, og ven af min fasters nabo, og havde derfor været med til at arrangere det hele. Og en hamrende fin fyr. Som desværre har rodet sig ud i et eller andet økonomisk halløj. Det er lidt svært at få helt konkret viden om, hvad der er sket osv., da han er en meget ærekær mand. Men under alle omstændigheder skrev han en desperat besked, og vi tænkte, at 1.000,00 kr. pr. mand dør vi ikke af. Uanset hvad han nu har rodet sig ud i, og uanset om det er penge ud i et sort hul – så gør det ingen synderlig forskel for os. Så af sted med dem, og med et håb om, at det gavner.

Velgørenhed er i det hele taget en svær post for mit sind. På den ene side burde man måske give alle sine penge væk, og på den måde prøve at gøre verden til et bedre sted for alle – på den anden side stemmer jeg politisk altid for mere skat og mere fordeling af goderne. Og jeg synes ikke, at det er nogen skam, at nogen kan blive rige som i Danmark – men så igen er der ingen grund til, at vælte rundt i champagne og dyrt Armani-tøj, når folk andre steder ikke har andet end ris og klamydia. Det er en svær ting. Og det er en endnu sværere ting at være rationel omkring.

Transport – 119,95 kr.

Det var egentligt en bilvask, som tak for lån af bil til min far. Benzin og sådan noget faldt ind under kategorien ”sociale ting – venner”, hvilket egentligt ikke giver mening. Men sådan er der så meget. Godt, at det ikke er et virksomhedsregnskab det her.

Tøj – 2.748,12

Det var sidste afbetaling for mine skjorter. Jeg er faktisk lidt uklar på, hvad det totale beløb rendte op i. Men nu har jeg fået to virkelig fede skjorter, og jeg ser frem til at vurdere kvaliteten på dem henover det kommende år. Så kan jeg hen ad vejen bestemme mig for, om jeg skal købe flere af den slags – eller om det bedre kan betale sig at købe billigere andetsteds. En overvejelse heri er også, at jeg ved, at det ikke er en eller anden lille tango-wango-dreng, der har siddet i 18 timer lørdag aften og syet min skjorte. Hvilket er en god følelse.

Øller – 100,00

Det må være rekord i lavt forbrug på øller! Det ved jeg ikke helt om er godt eller skidt. Økonomisk er det selvfølgelig fantastisk, men social nok mindre fedt. På den anden side har jeg opbygget et lille lager, som jeg tager fra – så mit reelle forbrug er forhåbentligt noget større.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s