Køb af aktier

Så er Hjemmebrygget officielt skudt i gang!

Jeg har lokket min bror i uføre – han er blevet lokket til at lave et deledepot på Nordnet. Det har den fordel (for os begge) at vi kun betaler det halve i handelsomkostninger, når vi køber/sælger aktier.

Vi har i dag købt 29 aktier i Coca-Cola til 43,57 USD stykket + 11 USD i gebyr – i alt 1.274,53 USD. På den vis kom jeg lige lidt under de 1.300,00 USD, som jeg ellers havde lovet mig selv skulle være minimumskøb, når jeg handler på det amerikanske marked. Endnu engang en tanketorsk (ligesom da jeg købte Pandora), som jeg lige skal have in mente næste gang jeg køber. Til gengæld var handelsomkostningerne kun 11,00 USD. Det må næsten være en eller anden velkomstbonus, da de normale omkostninger er 13,00 USD – og jeg endte således med handelsomkostninger på mindre end 1 pct. af transaktionen, hvilket er meningen med min beløbsgrænse.

Valget faldt på Coca-Cola, idet det er en udbyttebetalende aktie, har en markedsværdi på mere end en milliard DKK, og udbetaler et årligt udbytte på mere end 3 pct. Disse krav lever altså op til dem, som jeg havde sat på forhånd. Noget andet er, at Coca-Cola er en af de såkaldte Dividend Aristocrats. For at få denne betegnelse som aktie skal man i mere end 20 på hinanden følgende år have øget sine udbytter. En liste kan findes her.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s