Køb af aktier

I dag er købt 43 aktier i General Electric (GE) til 31,00 USD stykke + 13,00 USD i gebyr – i alt 1.346,00 USD. Gebyret er steget en smule i forhold til de sidste to aktiekøb, men der har åbenbart været en introduktionsperiode da vi åbnede vores fællesejede depot.

General Electric overhalede altså AT&T-aktien indenom. Den simple grund er, at General Electric udbetaler udbytte i januar, og vi manglede en aktie, som udbetaler udbytter i januar. Derudover kan vi nå at købe AT&T i januar (inden d. 6. januar) og stadig få selskabets næste udbytter med.

Ideen til General Electric kom fra en af de blogs, som jeg følger. Og så udbetalte den (på det tidspunkt jeg fandt den) et direkte udbytte på lige over 3 procent og er samtidig et kæmpe selskab – så den levede altså op til mine krav for køb af selskab. Aktien er desværre steget lidt, så det direkte udbytteafkast er aktuelt 2,95 procent. Det er sgu egentligt lidt noget hø. Men altså, nu har vi en januarudbetalende aktie til samlingen, og så må vi lige holde lidt mere øje næste gang.

Planen er lige nu stadig at købe AT&T næste gang. Herefter kunne vi godt finde på at købe Danske Bank og Nordea. Men tiden må vise, hvor vi ender. Min bror skal vist betale noget bilforsikrings-halløj i marts og kan måske ikke overføre penge til kontoen der. Men den tid, den sorg.

Under alle omstændigheder har vi nu dækket januar, marts, april, juni, juli, september, oktober og december ind (8 ud af 12 kalendermåneder) og får altså udbytte i alle disse måneder. Når vi har fået købt AT&T får vi dækket de sidste måneder, og vil således modtage udbytter hver eneste måned i året. Og det er ret skægt at se frem til. Herefter gælder det bare om at maksimere udbytterne. Og måske en skønne dag begynde at spekulere over risikospredning/sektorspredning. Og måske endda valutaspredning. Det fede er, at der er så mange spændende overvejelser, man kan gøre sig, når man lige har fået bygget porteføljen lidt op.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s