Raketten

Jeg er blevet lidt utålmodig med hensyn til den million. Så jeg har startet et nyt projekt.

Jeg har overført 10.000,00 kr. til en aktiekonto, som jeg kalder Raketten. Det er en gammel konto, som jeg brugte i mine spæde aktiedage til at gøre mig lidt erfaringer med det ene og andet. Derfor står der noget i retningen af 139,00 kr. på i forvejen. Dette beløb består dog af amerikanske dollars, canadiske dollars, euro, norske kroner, svenske kroner og lidt danske kroner. Altså en hel masse småbeløb, som det ikke kunne betale sig at veksle. Det betyder dog, at jeg snyder lidt, og afkastet allerede ligner 1,39 procent. Men nu er det skrevet her, og så har jeg fred i mit sind.

Som det måske kan anes, så har jeg handlet lidt af hvert. Jeg har også haft mulighed for at geare mine aktier, dvs. købe for mere end jeg egentligt havde stående på kontoen, og endeligt også forsøgt mig med at shorte aktier. I et langt stykke tid fulgte jeg Thorleif Jacksons modelportefølje på Nordnet (aktieekspert på Nordnet). Jeg sad dog på et eller andet tidspunkt og undrede mig lidt over afkastet – blev der overhovedet betalt skat, når han solgte sine aktier? Derfor skrev jeg til Nordnet, og rigtig nok: der bliver ikke betalt skat ved salg i aktieeksperternes modelporteføljer. Det synes jeg er noget herre lort. Mildt sagt. Det skaber et urealistisk billede af, hvor højt afkast man som menig investor ville kunne få ved at følge de såkaldte eksperter.

Hele min handelsoplevelse var af lidt blandet resultat, og på et eller andet tidspunkt kom jeg frem til, at jeg ville slå koldt vand i blodet, og tage det lidt mere stille og roligt. Det stopper så nu, da jeg vil prøve at handle de her 10.000,00 kr. op til så meget, som muligt for at nå min million.

Planen er, at jeg om morgenen skimmer finansnyheder, og hvis jeg falder over en eller anden information, som er ekstraordinær god i en eller anden forstand, så læser jeg nyheden grundigt, og køber for ca. det dobbelte af kontantsaldoen, sætter et stop loss på 3 procent af købsværdien og sælger igen så tæt på børsens lukketid, som muligt. Simpelt, hurtigt og uden fare for, at jeg bliver finansekspert og kedelig at sidde ved siden af til fødselsdag i forsamlingshuset.

Erfaringen har dog vist mig, at jeg engang imellem bliver fanget i noget på arbejde, som gør, at jeg ikke kan sælge ved luk, f.eks. et møde eller anden sag af hastende karakter. Her bør jeg så sælge så sent, som det kan lade sig gøre, og ellers må jeg sælge ved børsens åbning næstkommende dag. Udgangspunktet skal dog helt klart være (meget simpelt): køb ved åbning – sælg ved luk. På den måde slipper jeg for at betale renter eller lignende til Nordnet, når jeg låner penge af dem til at købe mine aktier.

Umiddelbart regner jeg ikke rigtig med, at bliver så mange handler om måneden. Handelsinformationen skal være af ekstraordinær karakter, og at en eller anden bank eller analytiker mener, at selskabets kurs skal op, er ikke nok. Det bliver mere i retningen af meddelelser om, at ”regnskabet overgik samtlige analytikeres forventninger” eller noget i den dur.

Jeg var lidt usikker på, om jeg stadig havde adgang til gearing, da jeg ikke har brugt kontoen i et par år, eller noget i den retning, så jeg købte i dag for omkring 20.000,00 kr. Vestas-aktier, bare lige for at teste, og altså uden nogen form for information. Så må jeg tage eventuel tab/gevinst med et smil – for det kunne heldigvis stadig lade sig gøre.

Sidst har jeg tænkt lidt over, hvad jeg gør med hensyn til bloggen og det her køb/salg på ultra kort sigt. Umiddelbart tænker jeg at skrive, hvis jeg køber noget, og så skrive når jeg sælger og resultatet heraf. Og så måske en eller anden form for ”hvordan-gik-det-i-denne-måned-opsummeringsindlæg.”

Med hensyn til beskatning, så vil jeg sidst på året lave en samlet oversigt over, hvor meget skat jeg skal trække fra. Det forudsætter selvfølgelig, at det rent faktisk lader sig gøre at skabe et overskud.

Summa summarum er, at jeg er klar til at tænde raketten!


8 thoughts on “Raketten

 1. Hej Daniel
  Jeps – jeg har godt læst om den, og bilder mig selv ind, at jeg ikke går rundt og tror, at jeg er klogere eller smartere eller noget end alle mulige andre. Og så kan man jo tænke, at det er et kæmpe dumt projekt, og at jeg alligevel bilder mig selv ind, at jeg kan noget bedre end alle andre.

  Jeg er i udgangspunktet ikke troende på TA, men er heller ikke afvisende for, at hvis tilstrækkeligt mange tror på den slags, og analyserer aktier på samme måde, kan der blive tale om en selvopfyldende profeti. I den forbindelse kan jeg ikke lade være at spekulere på, at det jo rent faktisk lykkedes for nogle af de større aktører at anvende algoritmer og ultrakortsigtede handler til at opnå profit. Så en eller anden slags mønstre findes måske nok. Men det er bestemt ikke noget, som jeg vil bevæge mig ud i. Og det efterlader mig så med FA.

  Jeg tænker, at aktiekurser danner sig på baggrund af information – eller måske endda mangel på information. Derfor tror jeg også, at de folk, som bruger rigtig meget tid, og er kloge nok til at forstå det de laver, kan slå markedet (og her sætter jeg altså ikke mig selv, da jeg som princip ikke vil bruge den tid, jeg tror skal til). Det jeg kan bruge det til er, at en ekstraordinær god nyhed vil bringe kursen op, da det er et udtryk for et bedre økonomisk billede af firmaet end før nyheden kom ud i verden. Og så bliver det tit nævnt, at alle andre ved det før dig. Her kan jeg ikke lade være med at spekulere på lovgivningen omkring insiderviden og -handel. Det ville jo være ulovligt at dele sådan en viden og handle på den, uden om offentligheden. Så jeg håber ikke, at særlig mange kender den viden førend jeg gør. Og så står vi lige på info. Dermed sagt, at der må være et – måske meget – lille vindue, hvor man kan nå ind i en aktie før alle andre.

  Og det kan meget vel være, at det er fuldstændigt tabt bag en vogn at tænke sådan 🙂 men nu er det kun 10.000,00 kr., og meget skægt at forsøge. Og måske endda de penge værd at få lov at drømme lidt.

  Hvad tænker du til det? Jeg vil nemlig altid gerne udfordres på mine ideer, og gerne blive klogere!

  Vh Thor

  Like

 2. Hej Thor
  Jeg tror ikke at vi som amatør investorer kan satse på at få væsentlige informationer inden andre aktører på markedet. Nyheder som kommer ud inden åbningen af markedet om morgenen er jo allerede regnet ind i kursen så markedet åbner. Se f.eks. ISS idag, så kan du se at stort set hele stigningen pga. den gode skete allerede i åbningen, og du ville således ikke nå med og få den store stigning med din taktik.

  Noget andet er: Hvad definerer du som en god nyhed. Se denne nyhed: http://www.euroinvestor.dk/nyheder/2017/02/02/novo-nordisks-resultat-af-primaer-drift-justeret-steg-med-6pct-i-lokale-valutaer-i-2016/13524676
  Umiddelbart en god nyhed. Men hvis du ser på Novo aktien den dag faldt de næsten 10%, fordi der i forvejen er indregnet forventninger i værdien. http://www.euroinvestor.dk/boerser/nasdaq-omx-copenhagen/novo-nordisk-b-a-s/205365

  Alt i alt tror jeg du kommer til at misse de rigtige ryk, fordi du ikke kan bevæge dig hurtig nok, og reelt er ude af markedet det meste af tiden. Istedet kommer den mulige gevinst du får til at komme til at gå op i handelsomkostninger. I min optik kan du ligeså godt spille på binære optioner hvis du bruger denne taktik. Hver gang der er en som vinder, er der jo også en som taber, dvs. du skal være igennemsnit bedre og hurtigere end de andre aktører på markedet, plus du skal indhente det du betaler i handelsomkostninger. Jeg føler det er spild af tid mand kunne bruge bedre, specielt når en potentiel gevinst er så spekulativ.
  Jeg tror på at det vigtigste er tålmodighed og lange briller, læs evt. http://awealthofcommonsense.com/2014/02/worlds-worst-market-timer/

  Men glæder mig til at følge med og se om det lykkes, måske jeg tager fejl og det er jo altid sjovt at drømme 🙂

  Like

 3. Hej igen

  Du har nok ret. Og jo mere, jeg tænker over det, jo mere forudsætter min plan også, at jeg på en eller anden måde kan gøre noget bedre end andre aktører på markedet. Og jeg prøver virkelig at fortælle mig selv, at jeg skal holde benene solidt plantet på jorden, og ikke tro noget om noget.

  I virkeligheden er vi nok temmeligt enige omkring det med den lange horisont. Det er i hvert fald påfaldende, at analyserne gang på gang viser, at passivt forvaltede porteføljer klarer sig langt bedre end aktivt forvaltede porteføljer. Og det er de færreste porteføljer, som formår at slå markedet. Hvis jeg havde penge nok, ville jeg lave nogle forskellige porteføljer, som lignede de eksisterende indeks fuldstændigt, og så ellers ligge i min hængekøje og have ro i sjælen.

  For skægs skyld vil jeg dog prøve projektet af for en tid. Så kan det måske tjene til andres skræk og advarsel. Vi kan måske sige, at hvis ikke jeg har nået over 11.000,00 kr. efter skat ved udgangen af året, så sender jeg dig en god flaske vin 🙂 Og så retter jeg forresten lige indlægget til, så jeg også husker skatten på det hele.

  Like

 4. Det væddemål er jeg klar til at tage, jeg sender en flaske vin din vej hvis du når dit mål! Held og lykke 🙂 Håber du vinder, da det så formentlig også betyder at mine aktier, og resten af indekset, er steget markant 🙂

  Like

 5. Jamen så har vi et væddemål – fantastisk!

  Og hvis jeg vinder, så er det udelukkende på grund af mine fænomenale evner til at gennemskue informationerne, og slet ikke på grund af et eventuelt stigende marked. Eller noget 😉

  Like

 6. Spændende projekt! Jeg tror ikke, at menig investor kan slå markedet på denne måde. Lykkes det, har det mere med held at gøre. Men det er jo bare min holdning. Og jeg skal på ingen måde gøre mig hellig her, jeg har selv enkeltaktier, så på sin vis spiller jeg samme spil for nogle af mine penge. Men held og lykke med rakketterne, jeg følger spændt med i, hvilke handler du gør dig! Har du en Shareville konto for denne portefølje?

  Like

  1. Hej Frinans
   Tak fordi du kiggede forbi 🙂 Jeg tror nu egentligt også, at det mest kommer til at tjene som et skræmme-eksempel. Jo mere jeg tænker over det, jo mindre tror jeg selv på, at jeg kan slå markedet. Men nu har jeg dels et væddemål kørende, og dels holder jeg drømmen i live for en relativ lille sum penge 🙂

   Jeg vil gerne dele kontoen på Nordnet – men den ser bare helt åndssvag ud, da jeg på et eller andet tidspunkt havde noget i retningen af 500 kr. i bioportoaktier eller sådan noget pjat, som faldt helt vildt. Så det er måske lidt af forfængelighedsgrunde, at jeg indtil videre ikke har delt den 😉 Hvis man skal følge den nuværende raket på Shareville skal man altså holde sig for øje, at jeg startede d. 4. april i år.

   Af en eller anden mystisk grund kan jeg ikke dele min brors og mit delejede depot på Shareville. Og det er lidt ærgerligt, da denne andel (hvis alt går efter planen) kommer til at fylde mest værdimæssigt i de næstkommende år.

   Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s