Dagens rakethandel

Handel

Jeg har købt 165 aktier i Svenska Handelsbanken ser. B (SHB B) til 123,70 SEK, i alt 20.410,50 SEK.

Og solgte aktierne til 121,90 SEK. stykket, i alt 20.113,50 SEK.

Handelsomkostningerne er så 118,00 SEK., hvilket så efterlader mig med et negativt afkast før skat på 415,00 SEK. Med dagens valutakurs giver det et tab på noget i retninge af 323,12 kr. Det er er selvfølgelig temmeligt øv.

Tanker før handel

Jeg har købt aktierne på baggrund af nyheden fra Ritzau kl. 07.16, hvori de skriver, at Handelsbanken slår analytikernes forventninger for de første tre måneder af 2017. Videre fremgår følgende:

“Banken fik et driftsresultat på 5347 mio. svenske kroner i kvartalet mod ventede 4883 mio. svenske kr. ifølge et estimat fra SME Direkt. I perioden sidste år lå driftsresultat på 4967 mio. svenske kr. Overskuddet var på 4111 mio. svenske kr. mod ventede 3799 mio. svenske kr. Nettorenteindtægterne lunede med 7081 mio. svenske kr., hvilket var lidt lavere end de ventede 27122 mio. svenske kr. På den anden side lå nedskrivningerne på 196 mio. svenske kr. mod ventede 404 mio. svenske kr. ifølge SME Direkt.”

Jeg tænker altså, at driftsresultatet er væsentligt bedre end ventet, og ikke på baggrund af begivenheder, der ikke relaterer sig til deres daglige drift, som f.eks. frasalg af en del af virksomheden eller lignende. Altså, at deres kerneforretning har gået bedre end forventet.

Dette håber jeg så giver anledning til nogle stigninger i løbet af dagen.

Tanker efter handel

Det var kæmpe idiotisk at købe et selskab, som ikke var i danske kroner. Handelsomkostningerne er alt for høje ved køb af udenlandske selskaber i forhold til den slags småpenge jeg lige nu handler for.

Noget andet var, at jeg burde have læst de svenske nyheder nøjere. Flere steder stod nemlig, at Handelsbanken i forvejen var værdisat alt for højt i forhold til de andre banker i markedet. Det betyder altså, at Handelsbanken skal levere ekstremt gode resultater førend markedet bliver glad.

Første lektion er ikke at handle i udenlandske selskaber.

Anden lektion er at læse nyhederne nøjere.

Jeg har nu stadig tænkt mig at indkassere en flaske vin sidst på året – så jeg giver ikke op endnu!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s