Gårsdagens rakethandel

Handel

Jeg købte 80 aktier i Danske Bank (DANSKE) til 247,30 kr., i alt 19.784,00 kr.

Og solgte aktierne til 249,20 kr. stykket, i alt 19.936,00 kr.

Handelsomkostningerne er så 58,00 kr., hvilket så efterlader mig med et afkast før skat på 94,00 kr. Jeg købte aktierne fredag d. 28. april og fjumrede rundt med min iPad og fik ikke solgt dem om fredagen. Derfor solgte jeg dem, da jeg vågnede mandag d. 1. maj, da der ikke var nyheder, som retfærdiggjorde, at jeg kunne holde dem længere tid.

Tanker før handel

 

Jeg købte aktierne, da Danske Bank leverede et bedre resultat på kernedriften end forventet af analytikerne.

Tanker efter handel

 

Det var først og fremmest fjollet at handle aktier på iPad’en, når jeg prøver at sælge så tæt på luk. Det er svært at følge med i kursudviklingen, og jeg fik i al fald ikke ramt en pris som gjorde, at jeg fik solgt om fredagen. Og det er lidt træls, da man så skal betale lidt i renter, når man holder aktierne mere end en handelsdag. Til gengæld var jeg heldig, da jeg kunne få mere for aktierne om mandagen end om fredagen.

Aktien steg godt nok 2 procent på handelsdagen, men stigningen fandt sted allerede før børsen åbnede. Efter åbning faldt aktien en del for derefter at vende tilbage til udgangspunktet. Og det synes jeg er lidt besynderligt. Man kunne fristes til at supplere op, nu man har bildt sig selv ind, at aktien skulle op, og den så falder. På den anden side er det måske også her, at det kan gå rigtig galt. Og man har jo allerede gættet forkert en gang. Men altså sådan kan man let være klog i bagklogskabens klare lys. Det kunne ligeså godt have gået på 100 forskellige andre måder. Så jeg tænker altså fortsat at holde mig til min strategi med at købe ved åbning og sælge ved luk.

En anden finurlig ting er, at Danske Bank nu ligger i kurs 252,00. Når alting peger på, at det går godt, så kunne en strategi måske være, at holde aktien i nogle dage fremfor kun en enkel dag. Men det må blive til næste år, hvis jeg ellers fortsætter med mine mærkelige projekter.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s