Køb af aktier

Der er i går købt 23 aktier i AbbVie Inc. (ABBV) til 72,33 USD stykket + 13,00 USD i gebyr – i alt 1.676,59 USD. Dollarkursen på købstidspunktet var 6,5471 USD/DKK. Aktierne er indkøbt til porteføljen Hjemmebrygget.

Valget faldt denne gang på AbbVie, da deres x-dag er her d. 12. juli og vi derfor lige kunne nå at være med på det udbytte, som udbetales d. 15. august.

Oveni hatten har selskabet udbetalt stigende udbytter i de sidste 44 år, og er dermed med i kategorien Dividend Aristocrats. Aktuelt giver selskabets udbytte et direkte afkast på 3,53 %, hvilket altså lever op til kravene om mindst 3 % i udbytte. Selskabets payout ratio er på 46,4 %, og sidst er selskabets størrelse omtrent 115,35 milliarder USD, hvilket altså er noget over mit krav om en milliard DKK.

Vi købte for lidt mere end vi plejer, da jeg tidligere har haft en ide om, at vores anskaffelsessum skulle være ca. 1.300,00 USD eller ca. 9.000,00 DKK, men det betød, at vi ville have nogle penge liggende, som derved ikke kom ud og arbejde i aktiemarkedet. Og det er selvfølgelig lidt træls. Beslutningen er dermed, at vi køber for den saldo vi nu engang har i starten af måneden. Når vi lige om et par år er blevet multimillionærer, og derved får abnormt mange udbytter hver eneste måned, må vi justere strategien igen.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s