Madplansprojekt

Jeg læste for nylig en interessant artikel i Politiken (eksternt link), som kort sagt handlede om, at kroppen har godt af et stabilt blodsukkerniveau – både for humøret og imod diverse livsstilssygdomme. Jeg er blandt venner og familie notorisk kendt for at blive en dæmon uden lige, hvis ikke jeg har fået noget at spise i lang tid. Lidt ligesom jeg også er en morgendæmon. I øvrigt er jeg stille og rar og flink.

Artiklen lover: væk med træthed, uoplagthed, søvn- og koncentrationsproblemer, overvægt, diabetes 2, ledsmerter og en lang række andre sundhedsudfordringer.

Så selvfølgelig har jeg tænkt mig at prøve nul-sukker-i-en-uge-kuren af.

Umiddelbart er jeg dog tynd som en pind, tænker ikke, at jeg lider af diabetes af nogen art, har ikke ledsmerter osv. Desuden er vi lige for tiden igang med at vænne vores datter til at sove med mig om natten frem for min kone, da min kone skal starte på arbejde igen her om knap 3 uger, og gerne vil kunne sove i mindst 6 sammenhængende timer. Så søvnproblemerne tror jeg nu ikke, at kuren kan hjælpe noget på. Vores kære datter er nemlig svært utilfreds med denne forandring.

Til gengæld er jeg altid interesseret i bedre søvn og bedre fokus i hverdagen. Jeg tænker, at bedre søvn er gavnligt for humøret og den generelle effektivitet, som jeg altid gerne vil have en tand op.

Sidst, men ikke mindst, er artiklen blevet til på baggrund af en bog, som en vaske ægte forsker har skrevet. Og altså ikke ligesom det der hokus pokus palæo-pis. Jeg bliver altid så træt, når en eller anden selvudnævnt ekspert giver gode råd om kost og livsstil, for straks efter at blive undsagt af samtlige fagfolk på området. For blot at fortsætte med at prædike. Tænk bare på kokken Thomas Rode. Hold kæft mand… Tjek f.eks. det her link.

Nå, men nok om det. I virkeligheden er der ikke så meget nyt under solen: masser af grøntsager, en smule kød, hold dig væk fra stivelse og sukker. Kun tre måltider om dagen. Dvs. ingen mellemmåltider. Og selvfølgelig drikker vi kun vand eller kaffe (uden mælk) på siden. Det betyder ingen juice til morgenmaden i weekenden.

Dag 0.1. og dag 1.0. 

Min kone var heldigvis klar på projektet, så vi tyvstartede i går med en omgang snittet spidskål med en sjat rapsolie, lidt bacon og nogle græskarkerner. Det smagte ganske fint.

Desuden lavede vi et brød, der ikke indeholdt andet en nødder, kerner, æg og olie. Det er godt nok tunge sager.

Efterfølgende var vi lidt i vildrede om, hvordan og hvorledes vi nu skulle tilrettelægge resten af ugen. Derfor endte vi med at købe bogen, og den indeholder nogle ganske udmærkede forslag til en madplan.

Til morgenmad i dag fik vi scrambled eggs, nogle tomater og endnu en skive sundhedsbrød.

Jeg må indrømme, at jeg var helt sendt til tælling efter morgenmaden. Jeg er for det første ikke vant til at spise morgenmad, og hvis jeg endelig gør, så består det gerne af en croissant og 2-3 kopper kaffe. For det andet er maden rimelig kalorietung, så jeg fik altså også et ordentligt skud energi fra morgenstunden af, som jeg heller ikke er vant til.

Til frokost spiste vi det samme som til aftensmaden i går. De fleste frokoster vil bestå af rester fra gårsdagens aftensmåltid. Og på den måde er kostplanen egentlig ganske nem at sammensætte.

Her til aften står den på kål med kødsovs til. Det lyder lidt mærkeligt – og jeg skriver lige om oplevelsen i morgen.

Hele dagen har jeg (ligesom ham gutten, der har skrevet artiklen) gået rundt og følt mig enormt mæt. Og jeg kunne heller ikke få taget en power nap, da konen var ude, selvom jeg plejer at snige mig til en lur, hvis jeg kan komme afsted med det. Så måske virker det dersens energi-noget allerede. Under alle omstændigheder har jeg været i godt humør og ganske effektiv i dag.

Så jeg vender tilbage med en update i morgen.

 


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s