Køb af aktier

Der er i går købt 21 aktier i Emerson Electric Company (EMR) til 63,35 USD stykket + 13,00 USD i gebyr – i alt 1.343,35 USD. Dollarkursen på købstidspunktet var 6,3429 USD/DKK. Aktierne er indkøbt til porteføljen Hjemmebrygget.

Det var meningen at jeg skulle have købt 26 stykker, men på grund af en eller anden lam hjernefejl kom jeg i første omgang til at købe 21. Og derefter 5.

Så derfor er også i går købt 5 aktier i Emerson Electric Company (EMR) til 63,23 USD stykket + 13,00 USD i gebyr – i alt 329,15 USD. Dollarkursen på købstidspunktet var 6,3429 USD/DKK.

Og det er jo mega skod, da jeg dermed har betalt to gange gebyr for det samme selskab. 13 dollars lige ud i lokummet. Øv!

Grunden til at valget faldt på Emerson er, at aktien tilhører de såkaldte ‘Dividend Kings’, og dermed har mere end 50 års stigende udbytte bag sig. Nærmere præcist 60 år for dette selskab.

De øvrige ‘Dividend Kings’, som jeg har haft kig på, er desværre steget i værdi, og betaler nu mindre end 3 % i direkte udbytte, og jeg kan derfor ikke købe dem. Jeg tror måske, at de næste aktier til porteføljen vil tage udgangspunkt i dem, som Thorleif Jackson  sammensætter til sin udbytteportefølje, hvilket han han plejer at gøre her i oktober. Ellers bliver det fra listen ‘Dividend Aristocrats’.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s