Køb af aktier

I dag er købt 16 aktier i Grønlandsbanken A/S (GRLA) til 642,00 kr. stykket + 29,00 kr. i gebyr – i alt 10.301,00 kr. Aktierne er indkøbt til Hjemmebrygget.

Valget faldt på Grønlandsbanken da Thorleif Jackson har udgivet sin oversigt over nordiske udbyttebetalende aktier, og Grønlandsbanken befandt sig i toppen.

Jeg kunne godt tænke mig, at vi fik 10.000,00 kr. i udbytte i en måned og derved fik et “gratis” selskab til porteføljen den måned. Det ville psykologisk set være ret fedt, og samtidig vise, at det her udbytte-noget giver mening. Derfor var min plan at rense Thorleifs liste (eksternt link) således, at jeg får alle de selskaber, som giver udbytte i marts. Listen ser sådan her ud:

Marts aktier

Og så er det ellers bare om at starte fra toppen af. Jeg har faktisk siddet og funderet lidt over, hvor man skulle starte, for Thorleif har i et tidligere indlæg på Nordnetbloggen konkluderet, at de selskaber med størst udbytte, klarer sig dårligere end dem med medium eller lavt udbytte. Men altså – grådigheden har vundet, og jeg vil bare have nogle kontanter så hurtigt som muligt, så derfor bliver det altså fra toppen af.

Jeg har sorteret alle selskaber fra, som har noget med oliesektoren at gøre – ikke fordi, jeg har samvittighedskvaler ved branchen, men mere fordi, at jeg tror, at branchen en eller anden skønne dag dør ud. Og indtil videre formentligt er en presset branche. Her spiller mit indbildske sind ind og fortæller, at når Saudi Arabien har indset, at de skal satse på noget andet end olie, så må det betyde et skift i tiderne. Hvis man så også tager selskaber som Tesla med ind i beregningen, så tror jeg, at olien vil blive mindre og mindre brugt som energikilde. Og selvfølgelig går der sikkert enormt mange år. Men ikke desto mindre er det altså årsagen til, at oliebranchen er valgt fra.

Når vi engang har nået alle de her selskaber igennem, så håber jeg, at vi nærmer os et udbytte på 10.000,00 kr. efter skat i marts måned.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s