Saxo Bank = ændring af planer

Jeg er kommet til den erkendelse, at jeg aldrig kommer til at skrive et så uddybende indlæg, som jeg først havde i sinde. Der er simpelthen alt for meget at se til, især lige nu, hvor jeg er startet på arbejde og den lille har feber og øjenbetændelse.

Pengepugeren (eksternt link) har heldigvis allerede udgivet et indlæg om den forrygende ændring, som er sket. Det korte af det lange er, at Saxo Bank har besluttet at fjerne minimumskurtagen på alle aktiehandler. Det betyder, at jeg slipper for at betale 29,00 kr. pr. handel, som jeg ellers skulle på Nordnet. Jeg skrev endda til Nordnet for at høre, om de havde tænkt sig at gøre noget lignende – men niks. Det har de ikke.

For mine eksperimenter betyder det, at jeg nu kan sprede mig på langt flere selskaber end jeg kunne før. Jeg kan f.eks. købe aktier i 9-10 forskellige selskaber ved en indbetaling på 10.000,00 kr.,  mod kun i ét selskab før. Eneste knast ved Saxo Bank i den forbindelse er, at man skal handle for minimum 1.000,00 kr. ved danske selskaber og minimum 50 USD ved amerikanske selskaber. Det er heldigvis også til at overkomme.

Alt det her hurlumhej har medført, at jeg stille og roligt vil sælge alle mine aktier på Nordnet og flytte pengene til Saxo Bank. Jeg vil gå all in på udbytteaktier og droppe de andre planer. Lige nu har jeg en liste med ca. 120 selskaber, som jeg gerne vil købe aktier i. Jeg har bestemt mig for, at jeg køber for ca. 2.400,00 kr. pr. selskab, da den dyreste aktie på min liste koster ca. 405,00 $. Listen er en sammensætning af Thorleif Jacksons nordiske udbytteliste og Dividend Aristocrats og Dividend Kings. Kloge hoveder har tidligere konkluderet, at begge sammensætninger forventes at slå markedet.

Man kan have mange gode meninger om, hvorvidt udbytteaktier er en god ide, og det kan man hurtigt finde ved at google lidt. Det, som jeg bider mærke i, er, at de ofte slår markedet. Men mest af alt synes jeg, at det kunne være skægt at opbygge en portefølje, som giver rigtige penge på kontoen hver måned.

End of story er, at vi har nedlagt ‘Hjemmebrygget’, og allerede rykket pengene over i Saxo Bank. Min bror og jeg kører ikke længere fælles portefølje, da vi alligevel ikke sparer gebyrer ved det nu. Og så skal vi heller ikke holde styr på, hvor meget og hvornår man lige overfører til porteføljen. På et eller andet tidspunkt skal jeg nok lige skrive, hvilke selskaber jeg har. Det er vist noget i retningen af 33-agtigt forskellige selskaber lige nu. Jeg har fokuseret på selskaber, som udbetaler udbytte her i marts – så det bliver virkelig spændende at se, hvad jeg får der!

 


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s