Om mig

Hvorfor denne blog?
Jeg er typen, som aldrig ved, hvorfor jeg ikke har en krone tilbage sidst på måneden – og vitterligt ikke har én eneste krone tilbage. Min indkomst er ok, og jeg betragter ikke mig selv som særligt forbruger-agtig.  Jeg hader f.eks. ting i hjemmet, og vil gerne bo så minimialistisk som muligt. Så det undrer mig lidt, hvor alle de her penge bliver af. På den anden side er jeg godt klar over, at jeg er typen, som elsker Michelin-resteauranter, gerne giver øller, og generelt ikke er så god til ikke at gøre, hvad jeg har lyst til. Så måske er det rigtig nok, at jeg som sådan ikke køber ting og tøj osv. i store mængder, men til gengæld er jeg storforbruger ift. mad og drikke og gode tider. Når jeg nu tænker over det, har jeg f.eks. præsteret at bruge 10.000,00 kr. på en enkelt aften på en lille bodega, præsteret at spise både på Kiin Kiin og Noma indenfor en uge samt rejst til New York uden helt at have råd til det på tidspunktet. Hvilket også er nogle herlige ting, men måske kunne det gøres i mindre grad.

Under alle omstændigheder irriterer mit forbrug mig åbenbart nok til, at jeg er begyndt at tænke over det. Derfor fandt jeg mig selv skøjte lidt rundt på nettet på må og få, og faldt over nogle blogs, som handlede om økonomisk uafhængighed (financial independence / early retirement / FIRE – og hvad det nu ellers hedder), og hvordan man skal tænke over sit forbrug osv. Og egentligt lyder det hele meget fornuftigt.

De her kloge folk snakker om, at man skal genfinde respekten for 10’eren. At en million bliver bygget én krone af gangen. Og er der noget jeg har mistet, så er det respekten for de små beløb. En bonus ved alt det her hurlumhej er ovenikøbet, at man i mindre grad er med til at ødelægge verden; mindre forbrug = mindre belastning på vores jord. Så alt i alt lyder det hele ret fornuftigt

Folk siger altid, at den første million er den sværeste – så derfor har jeg sat mig det som mål. Hvad jeg har tænkt mig at bruge millionen til, hvis jeg får den samlet sammen, ved jeg ikke. Måske anskaffe mig en til. Måske bruge den på rejser, måske købe mig noget flot og fancy. Det må tiden vise. Og i virkeligheden er det ikke selve millionen, der er interessant – men mere processen hen til en million. Hvordan gør man, hvordan påvirker det en og kan det i det hele taget lade sig gøre? Det er alle disse overvejelser, som bl.a. har medvirket til, at jeg nu har lavet denne blog. Så kan jeg skrive mine tanker ned, få gjort de tanker der skal til, måske få diskuteret det hele – men mest af alt få lavet min egen lille overskuelige historie, så jeg kan følge med selv. Der findes masser af gode råd på nettet, som jeg har tænkt at prøve af på mig selv, og skrive om undervejs.

Så det er tankerne og baggrunden for StocksAndBucks.com.

Ting og sager om mig
Jeg er bosat i København. Født d. 3. februar 1985.

Min udbetalte løn efter skat er omkring 252.000,00 267.172,08 kr. om året eller ca. 21.000,00 22.264,34 kr. pr. måned.

Jeg startede denne blog d. 14. april 2016. Ved starten havde jeg en negativ nettoværdi på 75.710,00 kr.

Min største gældspost på starttidspunktet er min lejlighed. Hertil kommer min studiegæld og sidst lidt gæld til min dejlige kæreste for turen til New York i 2015.

Jeg har ingen form for finansiel uddannelse eller lignende. Så bloggen er også tænkt som en læring for mig selv udi den finansielle verden – måske endda med diskussion fra eventuelle læsere.

Jeg har en kat.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s