Budget

Læs om hvordan man laver et budget her og om organisering af bankkonti her.


Budget fra august 2016.

Her er så mit budget fra august 2016, som gælder indtil der sker et eller andet godt i livet, som fordrer en justering.

Budget august 2016

Det skarpe øje vil se, at der er lidt forskel i tallene i mit skema og tallene i mit forsøg på at visualisere organiseringen af min økonomi. Grunden hertil er, at Spotify og telefonabonnement betales på mit VISA-kort, og jeg har ikke knyttet et kort til min budgetkonto, hvorfor eneste mulighed er, at det bliver trukket fra min rådighedskonto. Og det er selvfølgelig skide irriterende. Men sådan er det.

Udover det, så tænker jeg, at det ser meget fornuftigt ud. Jeg glæder mig dog til, som et lille barn til juleaften, ikke at skylde penge til min kæreste. Så nu er der sat stop for rejser og andre store udskejelser indtil jeg selv har sparet pengene op. Hun har desværre bare en god overtalelsesevne – og argumentet “jamen vi har jo råd til det – og du kan bare låne af mig“, virker forfærdende godt. For vi har jo råd til det. Engang ude i fremtiden. Der er bare et eller andet oven i mit hjerne, som nu er blevet stædig omkring, at jeg gerne vil betale rejser og andet godt for mine egne opsparede penge.

Tanker omkring millionen

Som det ser ud nu, ville det tager mig ca. 270 måneder at spare min million op – eller ca. 22½ år, hvis jeg bare satte pengene ind på en konto.

Hvis vi forestiller os, at jeg får 9 % i afkast om året, vil det tage mig ca. 15 år, hvis jeg bliver beskattet hvert år af mine aktiegevinster.

Hvis vi tager samme regnestykke uden skat, vil det tage mig ca. 12 år. Uanset scenarie bliver det godt nok en langlivet blog det her!

Så jeg må selvfølgelig tage mig selv i nakken og tjene noget mere. Og en eller anden dag skylder jeg forhåbentligt heller ikke noget til nogen (måske bortset fra den evige, onde husgæld), og så vil processen også blive speedet yderligere op. Spændende sager!

Indtil videre er det dog sådan min økonomiske verden ser ud.

Budget fra april 2016.

Det ville tage mig ca. 10½ år, at spare en million kroner op, hvis jeg blot satte alle overskydende penge ind på en bankkonto. Hvilket er lang tid. Og forudsat, at jeg ikke forbruger noget som helst. Dvs. ingen shawarmaer, biografture, gaver, rejser, osv. osv.

Aktuelt har jeg ikke har afsat noget til aktier. Alt hvad jeg sparer op ryger i øjeblikket til bryllupsopsparingen. Så i virkeligheden bliver mit budget først relevant for min mission til august, hvor jeg vil opdatere budgettet.

Fra august og frem vil jeg for det første forsøge at sætte en minimumsoverførsel til mine aktier, f.eks. 3.500 kr. om måneden. Og dernæst vil jeg gøre hvad jeg kan for at få min gæld til min bedre halvdel af vejen. Lige nu skylder jeg hende stadig 8.500 kr. for vores rejse til New York i 2015. Og så må vi se, hvor meget vi kommer til at bruge på brylluppet.

Budget april 2016.png

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s