Ting som jeg gerne vil have

Luxus

Her er mine synder så. Mit forbrugsbehov. Mine luksusting. Det er ting, som er i vejen for min mission. Ting jeg ikke egentligt har brug for. Men ting med ynde og kvalitet.

Jeg må derfor sætte nogle kriterier op for, hvornår jeg kan købe disse ting. Så jeg ikke bare render ned og gør det, når jeg har penge på kontoen.

I den bedste af alle verdener ville jeg gerne, at de ting som jeg køber, varer resten af livet. Og måske endda kan arves. Det fedeste i verden ville f.eks. være, at købe et A. Lange & Söhne-ur eller noget i den dur, som måske kunne bevare værdien efter køb. Men det kommer aldrig til at ske, da tingene simpelthen er for dyre i forhold til hvad jeg realistisk kan tillade mig her i mit ganske gennemsnitlige liv.

Ved at lave en liste over ting man rigtig gerne vil have er min tanke, at listen ikke bør udvide sig helt vildt. Altså at det her er min luksusliste, og så behøves jeg ikke mere luksus. Måske er det naivt. Men tiden må, som så mange andre gange, vise hvordan det hele kommer til at hænge sammen. Om ikke andet vil listen her komme til at omfatte luksusting, som jeg gerne vil have. Og gerne vil have igennem længere tid.

Så. Der findes jo også noget på mellemvejen i forhold til hvor luksus det hele skal være, som forhåbentligt stadig kan holde livet ud:

  • Ur. Jeg har set på et Mont Blanc ur. Meisterstuck Heritage som står i ca. 13.000,00 kr.
  • Mont Blanc Fyldepen. Det skal nok være Mont Blanc Meisterstuck 149. Som koster i omegnen af 6.000,00 kr.
  • Bordlampe fra Le Klint. Det er lampen fra serien Snow Drop, som jeg har forelsket mig i. Den kan fås for ca. 4.500,00 kr.

Kriterier

Uret må jeg købe, når jeg rammer 100.000,00 kr. i porteføljeværdi. Det giver god motivation for at spare så meget op som muligt, så hurtigt som muligt.

Fyldepennen må jeg købe, hvis jeg ikke har røget en cigaret i et halvt år. Som i overhovedet ikke én eneste! Så har jeg sparet pengene hjem ved at ikke at ryge, og kan samtidig give mig selv en gave. Det tænker jeg er en god plan.

Bordlampen kan købes, når jeg (hvis det nogensinde sker) har opnået et total afkast på det dobbelte af værdien, dvs. 9.000,00 kr.

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s